För förlag

Som frilansande manusutvecklande lektör, redaktör, språkgranskare och korrekturläsare vill jag gärna hjälpa er med era manus.

Hör av er till mig direkt på maria@raknamedord.se för att diskutera det ni behöver hjälp med.


Korrekturläsning

Jag har ett öga för detaljer och brinner verkligen för korrekturläsning. Det är en lika underbar känsla varje gång jag får öppna upp ett nytt manus och noggrant får gå igenom det för att hitta de där sista språkliga felen.

Vid en korrekturläsning fokuserar jag på korrekthet i stavning, grammatik, meningsbyggnad och att rätt skiljetecken hamnat på rätt plats.

Pris: Kontakta mig för offert

Språkgranskning

Här fokuserar jag på att stilen ska passa innehållet och vara anpassad till målgruppen, att passande ton och ordval används och att språket flyter på bra och håller ihop rent logiskt. Detta kan till exempel innebära att jag byter ut vissa ord och att jag kastar om orden, eller till och med hela stycken, för att texten ska bli lättare att läsa. Jag kan också skriva ihop vissa meningar och dela upp andra för att skapa bättre tempo i texten. 

Pris: Kontakta mig för offert

Redaktörstjänst

Ett redaktörsuppdrag kan se ut på lite olika sätt och jag finns här för att hjälpa er med det som ni behöver hjälp med för just det tänkta manuset.

Vanligtvis går jag här in i texten på ett ännu djupare och mer detaljerat plan än vid  mina manusutvecklingstjänster, och går noga igenom kapitel för kapitel och lämnar kommentarer med frågor och förslag för att lyfta texten ytterligare. Jag går också igenom språket på samma sätt som vid en språkgranskning och redigerar direkt i manuset.

Pris: Kontakta mig för offert