Om mig

"Har vi en gång vant oss vid att hämta vår fröjd och tröst i böckerna, så kan vi inte undvara dem."

– Astrid Lindgren

Det låter klyschigt men ja, jag har alltid älskat att läsa! Och inte bara det, jag älskar känslan av att få hålla i en bok, att få bläddra bland sidorna och känna doften från dem. Att få uppdatera mina excel-listor med vilka böcker som finns i bokhyllorna, vilka jag läst och all möjlig information om varje bok. Att få diskutera böcker med andra och hela tiden besöka nya platser och världar, lära känna spännande karaktärer och skaffa mig mer kunskap. Jag har till och med döpt mina barn efter två av våra mest älskade barnboksförfattare – Astrid och Elsa. 

Efter studenten från Samhäll–Kultur-programmet, där skolans alla kurser i svenska och litteratur ingick, var det självklara valet att utbilda mig till gymnasielärare i svenska, men när jag väl började närma mig slutet på utbildningen insåg jag att läraryrket inte var det jag sökte. Trots 240 hp och att jag nästan var klar med utbildningen valde jag att testa på något helt annat – ekonomi.

Under mina 14 år som redovisningsekonom var hela tiden läsningen mitt största intresse och det jag ägnade större delen av min fritid åt på ett eller annat sätt. Sedan 2015 har jag tipsat om böcker på Instagramkontot @kulturistanmia och genom det fått lära känna andra läsare, författare och förlag. Det var via det jag 2020 fick chansen att starta mitt eget företag och sedan hittade till Ann Ljungbergs manusutvecklarutbildning.

Jag bor ute på landet mellan Katrineholm och Eskilstuna tillsammans med min man, våra döttrar och husdjur. När jag inte sitter uppkrupen i en fåtölj med en bok, en kopp te och choklad ger jag mig gärna ut med tältet, vandrar, paddlar kanot, spelar sällskapsspel eller äter en riktigt god måltid med familj och vänner.

Utbildning

Manusutvecklarutbildningen

Ann Ljungberg Group AB


Gymnasielärarprogrammet med inriktning svenska och samhällskunskap

240 hp, Linköpings universitet

Innehållande kurser i bland annat:


Bli en skarpare korrekturläsare

Förlagsklubben


Freelance Magazine Writing 101 – Sverige

Magazine Writer’s Academy / Journalistakademien


Skapande skrivande 

7,5 hp, Jönköpings University